Inițializează o căutare

SAMGPL

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din România provin din Ialomiţa

O statistică realizată de curând arată că cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România.

Mirela Podoiu, preşedintele Fundaţiei "Uşa Deschisă", a spus că în România 6 din 10 victime sunt femei, iar numărul băieţilor minori - victime a crescut considerabil, de la 10 în 2014 la 40 în 2015.

Potrivit statisticilor Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, Bucureştiul se situează între primele zece regiuni cu aproape de 10 ori mai multe victime în ultimii doi ani. Judeţele de pe primele locuri fiind Timiş şi Ialomiţa, unde numărul de victime s-a dublat şi triplat de la un an la altul.

"Victima traficului de persoane poate fi oricine, trebuie să avem în vedre că trafic de persoane înseamnă comerţ cu oameni care produce profituri uriaşe pentru traficanţi. Metodele de exploatare sunt variate — sex, cerşetorie, săvârşire de infracţiuni, căsătorie forţată, prelevare de organe. Aş vrea să desfiinţez câteva prejudecăţi care ne împiedică să fim vigilenţi. Traficul de persoane nu este doar de prostituţie forţată, ci şi de muncă forţată, exploatarea identităţii. (...) Nu este undeva departe de noi, este peste tot, ne înconjoară. În industria sexului sunt mii de victime exploatate anual în cele mai scumpe şi reputate hoteluri", a subliniat Podoiu, citată de Agepres.

Comisarul de poliţie George Eremia, din partea Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, a arătat că principala metodă de recrutare a victimelor rămâne ofertarea cu locuri de muncă în străinătate, bine plătite şi fără experienţă, alături de loverboy.

"Avem 830 de victime identificate, de trei ani, ne învârtim în jurul acestei cifre şi acest lucru nu ne mulţumeşte pentru că într-adevăr suntem pe primele locuri în toate studiile şi cercetările pe care le realizează organismele internaţionale. Suntem însă conştienţi că în România se luptă împotriva acestei infracţiuni, pentru că vorbim de o infracţiune de crimă organizată, şi se luptă pe toate planurile. Principala metodă prin care se poate lupta este de a face parteneriate publice, publice — private, parteneriate cu mass-media, împreună putem reduce această cifră. Noi lansăm campanii de informare în şcoli, licee, vorbim de internet, reţele de socializare, dar victimele traficului de persoane sunt în prezent şi atât timp cât cererile alimentează reţelele de crimă organizată şi noi nu reacţionam în acelaşi timp cu traficanţii, există riscul ca şi peste cinci ani să vorbim de acest flagel în România şi să fim primii în top", a explicat comisarul de poliţie George Eremia, specialist în prevenirea traficului de persoane.

George Eremia a arătat că recrutorii sunt în general din grupul de apropiaţi. Anul trecut, în 14 cazuri, recrutorii au fost rude de gradul 1 şi în 42 de cazuri au fost chiar partenerii de viaţă.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare