Inițializează o căutare

SAMGPL

Ce l-a determinat pe fostul preşedinte PNL, Ioan Martin, să părăsească partidul?

Ioan Martin, fostul candidat al PNL pentru Primăria Slobozia, deschide acum lista la Senat, din partea ALDE. Motivul pentru care a decis să părăsească tabăra liberală şi să treacă în cea a liberal-democraţilor a fost nemulţumirea faţă de actuala conducere a PNL şi felul în care s-au decis candidaţii pentru alegerile parlamentare din decembrie.

- Ce v-a determinat să renunţaţi la PNL în favoarea ALDE?

- „Sunt mai multe. În general sunt statornic. Sunt de 20 de ani membru în Partidul Naţional Liberal, n-am schimbat în 20 de ani nici un partid. În schimb, din păcate, în actuala conjunctură şi în actuala structură a conducerii filialei Ialomiţa, nu mă mai regăsesc. Sunt prea multe lucruri pe care nu le consider normale, nu se mai respectă statutul unei formaţiuni politice de 141 de ani. Spre exemplu, felul în care s-au decis candidaturile acum. De fiecare dată, organizam un for judeţean, unde se votau secret aceste candidaturi. În 2008 a fost o competiţie între doamna Pocora şi domnul Petre, în 2012 a fost o competiţie între doi colegi, candidaţi pe Urziceni... Acum, din păcate, a fost impusă o listă de la Bucureşti, o listă cu actualii parlamentari, iar mie nu mi s-a părut normal.”

- În ultima vreme, mai subtil ce-i drept, domnul deputat Tinel sugera faptul că nu aţi vrut să câştigaţi alegerile locale şi nu v-aţi dat interesul în campanie. Ce spuneţi?

- „Nu comentez ce spune domnul Tinel şi nu mă interesează. Bineînţeles că am vrut să câştig şi că a fost cel mai bun rezultat al opoziţiei de până acum! Nu comentez mai mult şi nu intru în dispută cu el, pentru că acuzaţii se pot lansa uşor şi nu mă cobor la aşa ceva.”

- Mulţi spuneau, şi spun şi cum , că relaţiile dintre dumneavoastră şi dumnealui nu erau unele tocmai bune. E adevărat?

- „Nu comentez.”

- Ce şanse credeţi că aveţi cu ALDE, în contextul în care, în urma evenimentelor din ultima vreme, partidul are o imagine puţin şifonată. Mizaţi pe faptul că lumea va vota strict pentru dumneavoastră, nu pentru partid?

- „Nu mă interesează şansele. Eu cunosc foarte bine realităţile judeţului, am identificat nevoile noastre, ale ialomiţenilor şi ofer şansa concetăţenilor mei, să fie reprezentaţi, la Bucureşti, de un om care cunoaşte foarte bine necesităţile judeţului. Cred, sau am simţit nevoia, ca o datorie a mea, că trebuie să candidez. Dacă o să reuşesc foarte bine, dacă nu o să reuşesc, la fel de bine.”

- Ceilalţi colegi din ALDE vă susţin?

- „Bineînţeles, altfel n-aveam cum. N-am fost impus de nimeni, ei m-au rugat. Am avut mai multe oferte politice.”

- Ce părere aveţi despre situaţia politică din România, în prezent?

- „E nevoie de o reformare a clasei politice. Din păcate, în politică sunt prea mulţi oameni care nu au valoare, cineva spunea «forme fără fond». Oameni care în viaţa profesională au o pregătire modestă, nu sunt în stare să facă performanţă şi din păcate, fac politică! Eu altfel văd politica, şi, până acum, altfel am făcut politică! Eu nu mă consider un politician, eu mă consider un om normal, un om care îşi doreşte să schimbe ceva, în primul rând pentru copilul meu, pentru familia mea, şi apoi pentru prieteni, colegi de muncă, cetăţeni”.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare